De flesta som inte har testat indisk mat ser bilder på eldsprutande matgäster framför ögonen så fort man nämner indisk mat, men de flesta som testat den vet att det inte stämmer. Fråga oss gärna tips på rätterna.

Våran mat tillagas med kärlek och på ett proffissionellt sätt. Därför vill vi förklara vad den innehåller.

Koriander

 Bockhornsklöver

 Sesamfrö

 Ajwain
Ajwain
 Ingefära
ingefara
 Mynta
mynta
 Spiskummin
spiskummin
 Chili
chili
 Gurkmeja
Gurkmeja
 Chatt Masala
chatmasala
 Garam Masala
Garammasala
 Tandoorikrydda
Tandoorikrydda
 Madras Curry
MadrasCurry

Tandoor
En tandoor är en cylinderformad lerugn och är vanligt förekommande i hela Centralasien, främst norra Indien och Pakistan. Ugnen är koleldad och används för att tillaga kött (till exempel tandoorikyckling) och fisk och för att baka bröd som naan. Ofta träs köttet på spett innan tillagningen och den höga temperaturen i ugnen gör att det snabbt blir genomstekt, vilket bibehåller saftigheten.
tandoor2 Tandoor